Belgio GastroPub

Nyt ekte belgisk ølkultur i intime og varme omgivelser

Belgisk ølkultur i Bergen

Belgio GastroPub er Bergens første belgiske ølbar. Bredden og mangfoldet i belgisk øl har ført til at UNESCO i 2016 faktisk plasserte belgisk ølkultur på listen over den kulturelle verdensarven. Det tar vi på alvor, derfor byr vi på et stort utvalg av de beste belgiske ølene.

Vi har åpent alle dager mellom 12:00-24:00.

Bredt utvalg i øl

Vi har et stort og variert utvalg av alle de beste belgiske ølene, og kan by på noe for enhver smak. Vi har selvfølgelig også lokale norske klassikere og et utvalg av andre internasjonale øltyper.

Du er hjertelig velkommen til oss enten du vil smake noe av det beste ølverden har å by på eller ønsker en lun og varm plass å slappe av på sammen med gode venner!

Besøk oss!

ÅPNINGSTIDER
Alle dager: 12.00–24.00

Vi holder til i 1. etg på Bergen Harbour Hotel
Adresse: Finnegårdsgaten 6, 5003 Bergen
Tlf: +47 55 30 09 11
E-post: post@bergenharbourhotel.no

Den kulturelle verdensarven

Bredden og mangfoldet i belgisk øl har ført til at UNESCO i 2016 faktisk plasserte belgisk ølkultur på listen over den kulturelle verdensarven – på lik linje med tradisjoner som Flamenco fra Spania og kinesisk kaligrafi. I Belgia produseres det årlig over 1 500 forskjellige typer øl, og i landet finner du alt i fra spontangjæret og syrlig surøl, der vørteren blir avkjølt i åpne kar, til sommerfriske Saisons – her kan du lese litt mer om de noen av de vanligste typene.

Blonde

Belgisk blonde er en lett versjon av pale ale, ofte laget på pilsner malt. En blonde er typisk et lettdrikkelig øl med en lys, gyllen farge og er karakteristisk ved at den vanligvis har en lav eller middels bitterhet og gjerne litt frukt fra esteren.

Farge: Lys

Bitterhet: Lav

Dubbel

En belgisk dubbel har en karakteristisk og flott brun til mørkebrun farge. Typisk har den en kompleks og god sødme fra malten og ofte et deilig preg av karamell og tørket frukt. En belgisk klassiker.

Farge: Mørk brun

Bitterhet: Lav til middels

Lambic/Gueuze

Belgisk spontangjæret øl har gjerne en lys brun farge og en svært fremtredende og tørr friskhet. Syrligheten man finner i disse ølene kommer av at malten kjøles ned i åpne kar, slik at de – uønskede for andre typer øl – naturlige bakteriene i luften setter sitt særpreg.

Farge: Lys brun

Bitterhet: Lav

Witbier

Belgisk witbier (wit betyr hvit) er et lyst og friskt øl som hovedsakelig blir brygget på umaltet hvete og krydret med koriander og appelsinskall. Ølet kjennetegnes av en deilig friskhet og en høy grad av karbonering.

Farge: Lys

Bitterhet: Lav

Tripel

Lys, men kompleks – en belgisk tripel har navnet sitt bryggeprosessen, der bryggeren bruker opp til tre ganger så mye malt som vanlig. Ølet er typisk krydret, komplekst og fyldig.

Farge: Lys

Bitterhet: Middels

keyboard_arrow_up